images/stories/logosait_new.jpg

 

В Індії через шторм загинули 12 осіб

Фото: nyoooz.com
Внаслідок шторму загинули 12 осіб

Ураган зносив хатини і виривав дерева.

У результаті шторму, що налетів на індійський штат Біхар, загинули щонайменше 12 осіб. Ураган потужної сили, який пронісся одним з найвідсталіших індійських штатів, не тільки виривав з корінням дерева, а й зносив халупи бідняків.

Біхар і без того переживає наслідки потужної повені: за останні два тижні тут загинули 514 осіб, повідомляє hindustantimes.com. Вода розлилася на території 21 району, де проживають понад 17 мільйонів жителів. Як зазначають спостерігачі, це найбільш смертоносна повінь в штаті з 2008 року.

Найбільшого збитку завдано району Джогбані, який до минулого року не був схильним до повеней. З 2000 по 2015 рік повені в цьому районі вбивали в середньому чотири людини на рік. З 2016 року тут від цього стихійного лиха загинули вже 156 осіб.

За оцінками експертів, штат Біхар буде ще більш схильний до повеней в наступні роки. Зміна клімату зробила мусонний паводок важко прогнозованим і більш інтенсивним, в тому числі в районах, де він був колись відносно м'яким. Нещодавно побудована владою інфраструктура не була розроблена для боротьби з паводковими водами. І стратегія держави щодо пом'якшення наслідків повені не оновлюється протягом століть. "Навіть наші бабусі і дідусі не бачили таких повеней, - заявив Амар Кумар, житель Арарії. - Ми більше не в силах зрозуміти, коли прийде вода".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Румунію охопив шторм: загинули вісім осіб.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер