images/stories/logosait_new.jpg

 

В UA:Перший немає грошей на трансляцію Олімпійських ігор

В UA:Перший немає грошей на трансляцію Олімпійських ігор
Фото: РБК-Украина
UA:Перший працює в умовах колосального недофінансування

Загалом телеканалу потрібно заплатити 3 млн доларів.

У загальнонаціонального телеканалу UA:Перший немає грошей на трансляцію Олімпіади у 2018 й у 2020 роках. Про це у вівторок, 12 вересня, заявила член правління Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Інна Гребенюк.
Всього за трансляцію двох Олімпіад необхідно заплатити близько 3 млн доларів. При цьому 600 тисяч доларів слід сплатити до кінця нинішнього року.
За приблизними підрахунками, на додаткові витрати може піти ще близько 4,6 млн доларів.
"Як суспільний мовник ми хочемо, щоб українці мали можливість побачити це свято спорту на своїх екранах і, звичайно ж, мали можливість підтримати нашу збірну. Однак поки що ситуація патова. Ми не маємо коштів і в умовах колосального недофінансування не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну", - сказала Гребенюк.
У свою чергу, віце-президент НОК України Микола Томенко заявив, що замість показу Олімпіад UA: Перший збирався транслювати чемпіонат світу з футболу у 2018 році, на який виділили 26 млн гривень.
Як повідомляв Корреспондент.net, у липні стало відомо, що UA:Перший відмовився транслювати чемпіонат України з футболу. Причини такого рішення не були названі.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер