images/stories/logosait_new.jpg

 

Білоруска Дар'я Блашко виступатиме за збірну України з біатлону

Білоруска Дар я Блашко виступатиме за збірну України з біатлону
Фото: БФБ
Дар'я Блашко

В офіційних стартах Блашко поки що не зможе виступати.

Білоруська біатлоністка Дар'я Блашко вирішила змінити своє спортивне громадянство і виступати за Україну.
Цю інформацію підтвердив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак:
"Так, дійсно, Дар'я Блашко прийняла рішення, що вона буде переходити у збірну України. Її не включили до складу білоруської збірної, не було нормальної фінансової підтримки, тому вона вирішила шукати собі притулок в іншому місці.
Її особистий тренер Володимир Махлай колись працював у нас, ми його добре знаємо. Вони звернулися до нас з проханням про зміну громадянства, ми його розглянули і прийняли рішення. Зараз вона готується з резервною командою, за приватні гроші, які виділяє спортивний клуб, за який вона виступала на чемпіонаті Німеччини.
В офіційних стартах поки що вона не зможе виступати. На цей момент Блашко перебуває в стані оформлення громадянства, і щойно будуть готові документи, ми звернемося до білоруської федерації з офіційним листом, а далі будемо чекати відповіді".
Зазначимо, що в разі відмови з боку білоруської федерації спортсменку чекає дворічний карантин. А це означає, що Дар'я зможе відновити виступи на офіційних стартах лише в березні 2019 року.
У Кубку світу найкращий результат Блашко - 48-е місце в спринті в канадському Кенморі в сезоні-2015/16. У Кубку IBU її найвищим досягненням є 6-е місце в індивідуальній гонці в німецькому Арбері в сезоні 2016/17.
За матеріалами: iSport.ua
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер