images/stories/logosait_new.jpg

 

Південна Корея готує гуманітарну допомогу КНДР

Південна Корея готує гуманітарну допомогу КНДР
Фото: mtholyoke.edu
Південна Корея допоможе КНДР

Засоби для дітей та вагітних жінок підуть в Північну Корею через організації, підзвітні ООН.

Південна Корея виділить 8 млн доларів на гуманітарну допомогу КНДР, щоб підтримати жителів цієї держави "незалежно від політичної ситуації". Про це пише Yonhap.

Південнокорейський уряд направить через місії ООН засоби на підтримку вагітних жінок і дітей в Північній Кореї, стверджуючи, що їм загрожує "серйозна гуманітарна криза". Вперше з грудня 2015 року допомога з Південної Кореї піде каналами ООН.

Рішення прийнято на тлі стурбованості Заходу і його союзників в регіоні, що гуманітарна допомога Сеула може підірвати спроби міжнародної спільноти чинити санкційний тиск на КНДР за її ракетно-ядерну програму, зазначає джерело.

"Уряд визначить терміни та обсяги поставок з урахуванням нинішнього стану міжкорейських відносин", - повідомили в Сеулі, акцентувавши увагу на тому, що надання такої допомоги КНДР має проводитися незалежно від політичних міркувань.

За даними ООН, близько 72% з 24,9 млн північнокорейців, в тому числі 1,3 млн дітей у віці до 5 років і вагітних жінок, страждають від недоїдання.

Як повідомляв Кореспондент.net, 3 вересня КНДР заявила про успішне випробування водневого боєзаряду, який призначений для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет.

А через тиждень Радбез ООН ввів нові санкції проти Північної Кореї, які передбачають повну заборону на експорт текстилю, обмеження на закупівлю КНДР нафтопродуктів, а також обмеження імпорту сирої нафти.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер