images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відкрили оновлене діагностично-інфекційне відділення дитячої лікарні

IMG_3625_L_26091726 вересня відбулося відкриття оновленого діагностично-інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні.

«Це відділення є важливим для міста, адже тут лікують дітей із захворюваннями органів дихання. Зокрема, лише минулого року у ньому було проліковано понад 1500 пацієнтів, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Вперше за 25 років це відділення капітально відремонтовано. Причому оновлено не тільки палати, коридор, але і ліжка, і меблі та інше обладнання».

Очільник Тернополя також зазначає, що цього року на ремонту дитячої лікарні та поліклінік виділено майже 3 млн. грн. Паралельно з цим триває дооснащення лікарні найсучаснішою апаратурою. Зокрема, придбано апаратури на понад 1 млн. грн. та продовжується повна комп’ютеризація всіх дитячих поліклінік.

«Також зараз триває ремонт інфекційного відділення на Сонячному масиві, який фінансується міським бюджетом та Державним фондом регіонального розвитку», – додає Сергій Надал.

Головний лікар Андрій Артимович зазначає, що міська дитяча лікарня фактично виконує функцію обласного закладу з лікування інфекційних дитячих захворювань.

«Звичайно, що є інші відділення, які потребують ремонту. Проте ми поступово оновлюємо приміщення, проводимо заміну вікон тощо, адже розуміємо, що після реформи охорони здоров’я медичні заклади міста будуть нести одну з ключових ролей у госпітальному окрузі», – додає Андрій Артимович.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер