images/stories/logosait_new.jpg

 

Вартість обіду у шкільних їдальнях збільшиться до 17 грн

1443163666_f1643f36708fadabd1f1bf38a425687f_xlПідняти вартість обіду для учнів пільгових категорій до 15 грн та до 17 грн для учнів, які харчуються за власні кошти – таке рішення прийняв виконком міської ради у середу, 27 вересня.

Як зазначила начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк, ціни зростуть з 1 жовтня.

- Ми провели моніторинг шкільних їдалень, – каже Ольга Похиляк. – Є відповідна кількість учнів пільгових категорій, які харчуються в шкільних їдальнях за рахунок місцевого бюджету.

Це діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти, батьки яких є учасниками АТО. Якщо раніше сніданок для них коштував 8 гривень, то тепер – до 10-ти гривень. Обід був 12 гривень 80 копійок, то тепер буде 15 гривень.

- Ми проаналізували всі заклади без винятку і прийшли до висновку, що додаткових коштів з бюджету на харчування дітей пільгових категорій до кінця року не потрібно, – каже пані Похиляк. – Адже завжди на кінець року у нас залишаються гроші, бо не всі діти обідають у школі. І ми вирішили, що доречно збільшити вартість, а на наступний рік подивимось як складеться ситуація.

Для учнів, які харчуються за власні кошти, на обіди в шкільних їдальнях встановили граничну суму до 17 грн.

- До нас поступали дзвінки і від журналістів, і від батьків про те, що в одній школі одні і ті ж порції коштують в різну ціну, – додає Ольга Похилях. – Тому ми хочемо встановити одну ціну.
Джерело: 20 хвилин

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер