images/stories/logosait_new.jpg

 

У школярів крадуть мобільні телефони

Працівники поліції краю продовжують документувати заяви про крадіжки засобів мобільного зв’язку у дітей. Неповнолітні школярі втрачають гаджети найчастіше, а до цього призводить їх безпечність.

Залишила на парті свою мобілку без нагляду 13-річна тернополянка. Результат – заява батьків в поліцію та сльози школярки через втрачений телефон.

Втратив мобільний і семикласник з Кременця. Хлопець теж залиши мобільний в класі ліцею, де навчається, а повернувшись, зрозумів що став жертвою мобільного злодія.

За обома фактами тривають кримінальні провадження, а поліцейські нагадують батькам: якщо вже вирішили придбати своїм чадам дороговартісні телефони, навчіть їх надійно зберігати своє майно.

Скористайтеся простими порадами, які допоможуть неповнолітнім та не тільки зберегти мобільний телефон:

-наголошуйте дітям  не класти мобільний телефон у зовнішні кишені одягу;

- ні в якому разі не слід давати у руки незнайомцям свій телефон, навіть якщо той представляється поліцейським та має терміново передзвонити. Поясніть діткам, що саме так найчастіше їх обманюють шахраї, а справжні працівники поліції не будуть просити допомоги у дітей;

- у громадському транспорті краще тримати телефон у внутрішній кишені верхнього одягу, а не в рюкзаку;

- пильно стежте за своїми речами, прямуючи вулицею, не потрібно демонстративно розмахувати ними, слухати музичний плеєр в навушниках тримаючи телефон в руках адже це найлегший спосіб для злочинця скористатися моментом та вирвати його в дитини з рук;

- не залишайте речі без нагляду на тривалий час у шкільних класах, столовій, роздягальні.

Повідомляючи поліції про крадіжку мобільного телефону, вказуйте детально та правдиво обставини, під час яких сталася подія.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер