images/stories/logosait_new.jpg

 

Закон про мовні квоти на ТБ набув чинності

Закон про мовні квоти на ТБ набув чинності
Фото: gettyimages.com
Телебачення буде, в основному, україномовним

На телеканалах не менше 75% мовлення буде українським.

Сьогодні, 13 жовтня, в Україні набув чинності закон про мовні квоти на телебаченні, який зобов'язує загальнонаціональні канали не менше 75% мовлення вести українською, передає Укрінформ.
Як зазначається, закон був опублікований у парламентському виданні Голос Українивід 13 червня і набув чинності, як було передбачено, через чотири місяці з дня оприлюднення.
Згідно з документом, передачі, фільми й новини, виконані українською мовою, мають складати не менше 75% загальної тривалості передач і фільмів у кожному із проміжків часу між 07:00 і 18:00, а також між 18:00 і 22:00.
Телерадіокомпанії місцевої категорії мовлення повинні транслювати не менше 50% ефіру українською мовою.
При цьому під квоти не потрапляють передачі і фільми, виготовлені до 1 серпня 1991 року. Їх досить субтитрувати українською мовою, тоді вони включаються в українську квоту.
За невиконання квот телеканали будуть штрафувати. Сума кожного окремого покарання складе 5% від загального ліцензійного збору цього каналу.
Нагадаємо, 23 травня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект, що встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на загальнонаціональних телеканалах.
Президент Петро Порошенко підписав цей закон 6 червня.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер