images/stories/logosait_new.jpg

 

Мадрид погрожує взяти під контроль Каталонію

Мадрид погрожує взяти під контроль Каталонію
Учасники демонстрації в Барселоні

Відповідь має бути без будь-якої двозначності.

Іспанський уряд візьме під контроль Каталонію, якщо регіональний лідер Карлес Пучдемон двозначно відповість на питання Мадрида про те, чи оголосив він про незалежність від Іспанії. Про це заявив міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо, повідомляє Reuters.
"Відповідь повинна бути без будь-якої двозначності. Він повинен сказати "так" або "ні", - сказав міністр внутрішніх справ Іспанії.
"Якщо він відповість неоднозначно, це означатиме, що він не хоче діалогу, і тому іспанський уряд повинен буде вжити заходів", - додав він.
Нагадаємо, 1 жовтня жителі Каталонії проголосували на референдумі про незалежність, який не визнає уряд Іспанії. За незалежність висловилися понад 90% тих, хто проголосував, проте явка ледь перевищила 40%.
У середу, 11 жовтня, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав владі Каталонії п'ять днів на те, щоб визначити, чи оголосили вони незалежність. До 16 жовтня каталонська влада має пояснити суть декларації про незалежність.
Також Мадрид відвів термін до 19 жовтня на те, щоб "виправити" ситуацію в разі позитивної відповіді від каталонської влади. Лише в разі виконання обох ультиматумів Мадрид погодиться не вдаватися до статті 155 конституції, яка дозволяє позбавити Каталонію статусу автономії.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер