images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі зростуть ціни на нерухомість

Цього року ціна на будівельні матеріали зросла на 10-15% відсотків. Це подорожчання одразу відчули як будівельні фірми, так і звичайні покупці, яким відтепер доведеться  купувати житло за більшою ціною. Чому так сталося та яка наступна небезпека насувається на ринок будматеріалів розповів спеціаліст по нерухомості Тарас Вітовський, пише TeNews.

– Основна тенденція на ринку – ціни на всі будівельні матеріали змінюються. Арматура, яка коштувала на початку року в межах 12 тисяч за тонну, зараз обійдеться від 13 тисяч гривень. Змінюється ціна й на цемент, на цеглу та на всі інші будівельні матеріали, – розповідає експерт.

Таку ситуацію передчасно прогнозували експерти. Пояснювали це двома основними факторами: очікуваним підвищенням тарифів на вантажні перевезення залізницею і подорожчанням електроенергії для промислових споживачів.

– Візьмемо до уваги, наприклад, залізобетонні конструкції. Вже в січні відбулося подорожчання комплектуючих. За січень арматура подорожчала на 7-10%, бетон – на 5-6%, – розповідає ріелтор.

Підвищення тарифів на перевезення залізницею спровокує подорожчання й інших будматеріалів. Платити більше довелося за цеглу. Вже цього року вона подорожчала на 10% для кінцевого споживача.

Ця проблема торкнулася не лише будівельних фірм, але й, в першу чергу, покупців.

– На наступний рік знову запроектоване підняття мінімальної зарплати, в свою чергу і це послужило, щоб ціна на будівельному ринку змінилася. Тепер є великий ризик того, що ціна на метр квадратний буде змінюватися через підвищення ціни на будівельні матеріали, – каже спеціаліст.

Отож, цінові тенденції на ринку будівельних матеріалів дуже невтішні. Тернополянам, які хочуть купити квартиру в новобудові, слід поспішати. Адже зовсім скоро ціни на омріяне житло можуть зрости.

Джерело: TeNews

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер