images/stories/logosait_new.jpg

 

Вчені пояснили тривимірність Всесвіту

Вчені пояснили тривимірність Всесвіту
Пояснена тривимірність Всесвіту

Відповідно до гіпотези, на ранніх етапах розвитку Всесвіту більша частина матерії перебувала в стані кварк-глюонної плазми.

Міжнародна група вчених, включаючи фахівців з Британії, США, Португалії та Німеччини, пояснили тривимірність простору. Стаття даного дослідження була опублікована у виданні European Physical Journal C, передає Phys.org.

Відповідно до теорії, яку висунули вчені, на ранніх етапах розвитку Всесвіту, близько 13,8 мільярдів років тому, більша частина світової матерії перебувала в стані кварк-глюонної плазми.

У процесі фазового переходу кварк-глюонної плазми в плазму виникали протони, а також нейтрони, які утворювали ядра хімічних елементів.

Що стосується тривимірності Всесвіту, то її вчені пояснили тим, що вузли із силових трубок, що зв'язують кварки і антикварки, є стійкими лише в тривимірному просторі.

При цьому система трубок, яка пронизує світ з більш високою кількістю просторових змін, існувати якийсь тривалий час не змогла.

Раніше Корреспондент.net повідомляв, що астрономи виявили шість нових галактик, які з'явилися через 800 мільйонів років після Великого вибуху.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер