images/stories/logosait_new.jpg

 

Теребовлянська "Ниви" не зуміла перемогти "Покуття"

У 8-му турі аматорського чемпіонату України теребовлянська "Нива" на власному полі зіграла внічию з "Покуттям" з Коломиї (Івано-Франківська область) – 1:1.

Головний тренер "Ниви" Назар Козак у звітному матчі вдався до деякої перестановки гравців на футбольному полі, тим не менше він не відійшов від своєї улюбленої розстановки футболістів: 1х4х5х1. Місце у воротах цього разу зайняв Віктор Ольховий, капітан команди Віктор Ковалик і Андріан Бабич сформували пару центральних оборонців, Андрій Сухецький грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли одразу троє гравців – Павло Макогон (опорний), Олег Никеруй та Немо Шелія (піднападники). Михайло Штанкевич обійняв місце лівого півзахисника, а Руслан Луцик  – правого і в атаці грав один Святослав Дзядикевич.

Матч розпочався з неточного удару теребовлянця Олега Никеруя із середньої відстані. Гості відповіли комбінацією через центр, яку завершував Андрія Шибко ударом з лінії штрафного майданчика – кіпер "Ниви" Віктор Ольховий відбив м’яча кулаками. Після навісної передачі з штрафного з місця правого крайнього Сергія Полянчука, просто зобов’язаний був відкривати рахунок Андріан Бабич, але оборонець господарів замикаючи дальню стійку, пробив головою повз штангу. А на 17-й хвилині гості повели в рахунки. Вони отримали право на штрафний удар. Пішла різана навісна передача. До м’яча ніхто з обох команд не дістав, натомість був дезорієнтований воротар "Ниви" Віктор Ольховий, який не побачив куди йде м’яч і той залетів у сітку воріт (0:1).

Теребовлянська команда після пропущеного голу доволі швидко прийшла до себе. І якщо в першому епізоді після передачі Святослава Дзядикевича Немо Шелія вийшовши на воротаря суперників під кутом, пробив прямо у кіпера, то вже в наступному моменті комбінація Дзядикевич – Шелія завершилася голом. Перший знову виступив у ролі асистента, а грузинський легіонер "Ниви" ударом з лівої ноги поцілив у штангу від якої м’яч залетів у ворота (1:1). А ближче до завершення першого тайму господарі отримали право на перспективний штрафний удар метрів з 25-ти. Капітан команди Віктор Ковалик пробив стінку і частокіл ніг партнерів та суперників, однак правильну позиції вибрав кіпер "Покуття" Юрій Кисилиця і "мертво" зафіксував м’яча у руках.

У другому таймі гра набула силової манери з великою кількість порушень правил. За такої ситуації команди створили мінімум гольових моментів. До небезпек з боку "Ниви" можна віднести неточний удар головою після навісної передачі з лівого флангу Олега Никеруя та удар повз ворота того ж Никеруя з метрів 22-ох. Найреальнішу ж нагоду відзначитися в другому таймі отримав Ігор Сороцький, котрий ударом головою замикав передачу зі штрафного Немо Шелії, але Ігор пробив вище воріт. А на самому кінці матчу і гості могли вивести з Тернополя три очки. Воротар "Ниви" Віктор Ольховий відбив м’яча перед собою, коломийські футбоілсти вже мабуть бачили м’яча у воротах, однак в останній момент партнерів по команді підстрахував капітан теребовлянців Віктор Ковалик, вибивши м’яча ледь не з лінії воріт.

"Нива" грала в такому складі: Ольховий, Бабич, Ковалик-к, Полянчук, Сухецький, Макогон, О. Никеруй, Шелія (Бодак, 90), Луцик (І. Сороцький, 46), Штанкевич (Червонецький, 55), Дзядикевич (Боженко, 86).

Наступний поєдинок у аматорському чемпіонаті України теребовлянська "Нива" гратиме наступної неділі, 22 жовтня, на виїзді проти ФК "Минай" із Закарпатської області.

Джерело: ФФТО

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер