images/stories/logosait_new.jpg

 

ЗМІ: Ізраїль прискорить депортацію нелегалів з України

ЗМІ: Ізраїль прискорить депортацію нелегалів з України
Фото: president.gov.ua
Ізраїль прискорить депортацію українців

Ізраїль буде депортувати українців при відмові в статусі біженця протягом тижня.

Ізраїль прискорить процедуру розгляду прохань українських громадян про надання їм притулку та депортації тих українців, яким в цьому буде відмовлено. Про це повідомляє ізраїльське видання Haaretz.

Зазначається, що тепер Ізраїль буде депортувати нелегалів з України протягом тижня. Це нововведення, яке набуло чинності 17 жовтня 2017 року, пов'язане з недавнім визнанням офіційним Тель-Авівом України безпечною країною.

Починаючи з 2014 року, Ізраїль не визнавав Україну безпечною через бойові дії на Донбасі. Як наслідок, місцева влада розглядала кожну заявку від українців на отримання статусу біженця по суті.

Однак в ізраїльському МЗС зазначають, що за останні два роки рівень напруженості на сході України зменшився.

Водночас зазначається, що визнання України безпечною країною не поширюється на Донецьку та Луганську області та клопотання жителів цих регіонів про притулок в Ізраїлі як і раніше будуть розглядатися в особливому порядку.

За інформацією ЗМІ, зараз в цій близькосхідній країні проживають близько 20 тисяч українських громадян, з них 15 тисяч подали прохання про надання притулку, в тому числі майже сім тисяч - з початку 2017 року.

Нагадаємо, раніше Польща прийняла закон про депортацію українських нелегалів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер