images/stories/logosait_new.jpg

 

Мешканців Тернопілля атакують смертельно небезпечні віруси

hrypЖителі Тернопільщини стали більше хворіти – в Україні стартував сезон епідемій грипу і ГРВІ. Гонконг, Брісбен, Мічиган – назви вірусів, з якими українцям доведеться битися з листопада по лютий. Деякі з них вже тестували наш імунітет, а деякі заявляться вперше.

Сьогодні ситуація дуже серйозна. Згідно з останніми даними Центру грипу та ГРВІ  за перший тиждень жовтня (2 – 8 жовтня) в Україні респіраторно-вірусні інфекції вбили півтори сотні тисяч людей (152 551), з них 72%, або більше ста тисяч (109 837) – діти.

Вірус грипу надчутливою ​​діагностикою не виявили. Зате виявили менш небезпечні парагрип, аденовірус та респіраторно-синцитиальний. Більше половини хворих – це діти до 4 років.

- Серед всіх відомих людству 200 вірусів, які “відповідають” за респіраторні захворювання, збудники грипу – найнебезпечніші. Викликають загострення хронічних хвороб і важкі ускладнення, наприклад, пневмонію, – говорить терапевт Ірина Мацевич. -  Від інших ГРВІ грип відрізняється такими симптомами, як температура 39-40 градусів, сильно болить голова, відчувається ломота в м’язах, відсутня нежить.

Два рази на рік Всесвітня організація охорони здоров’я робить прогнози про види грипу, на які орієнтуються виробники вакцин. В Україні очікують віруси Мічиган – різновид пандемічного або “свинячого” грипу, Гонконг і Брісбен. Всі вони вже знайомі українцям за минулими сезонами.

За словами імунологів, точний прогноз про охоплення населення конкретним вірусом можна буде зробити лише за два тижні до піку захворювань. А вже зараз вони радять шукати вакцини в пунктах щеплень.

Однак, в той час, коли в Європі вакцинація вже йде повним ходом, в Україні проводити щеплення поки що нічим. Державний контроль пройшли лише 30 тисяч доз препарату корейського виробництва. У 700 тисяч вакцин з Франції і Китаю – виявили порушення температурного режиму при транспортуванні. Їх відправили на лабораторні дослідження.

Щеплення від грипу – справа суто добровільна. Перш за все, вони показані хронічним хворим, вагітним, літнім і тим, хто за родом служби багато спілкується з людьми.
Джерело: Тернополяни

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер