images/stories/logosait_new.jpg

 

В оновленому сквері висадять клени, дуби та червонолистий барбарис

Триває реконструкція скверу між житловими будинками на вулицях Медовій та Танцорова поблизу площі Героїв Євромайдану. Працівники підрядної організації приступили до встановлення бордюрів.

Щоб відпочинкова зона була ще більш комфортною для жителів, окрім облаштування пішохідних доріжок, тут замінять і зелені насадження.

Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський, озеленення в межах скверу передбачене титульним списком.

На цьому місці в основному були приватні будинковолодіння, такі собі сільські хатки. Відповідно і дерева росли плодові – алича, вишні, груша, горіхи. Ці дерева в умовах міста накопичують хімічні сполуки, тому є вкрай небажаними для споживання, однак дітлахи не запитують перед тим, як з’їсти ту ягоду. Окрім того, заборона висаджування плодових дерев передбачена «Правилами благоустрою м. Тернопіль». Тому проектом було передбачено заміну зелених насаджень на так звані «міські» дерева. Також на вказаній ділянці були і дерева, що досягнули своєї вікової межі.

Фахівець розповідає, що напередодні спільно із мешканцями, громадськими активістами та депутатом було проведене обговорення щодо видалення дерев.  Концепція озеленення цього скверу спланована таким чином, щоб тут можна було спокійно прогулюватися, адже у старих кущах  частенько полюбляли проводити час безхатьки, відтак там завжди було повно сміття, шприців, пляшок тощо. Після завершення реконструкції та висаджування нових дерев це буде цілком новий громадський простір.

Ми спільно оглянули кожне дерево і в результаті ми вийшли на список, який напередодні був затверджений управлінням. Попередня домовленість із мешканцями була така – якщо вони проти, то дерево залишається, якщо ж ні – прив’язуємо стрічку і дерево видаляють. Втім в підсумку обговорення стрічками для зрізки позначили фактично всі дерева. Лишили на прохання мешканців два дерева, які мали б зрізати: одну вишню, яка за словами мешканців особливо гарно цвіте, і горіх, який попросила залишити одна із присутніх жінок, – розповів Олег Соколовський.

До проектування оновленого скверу  були залученні ландшафтні архітектори, які уважно підійшли до підбору нових дерев. Відтак вже незабаром у сквері висадять дуби, клени та червонолистий барбарис.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер