images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині зростає кількість хворих на ГРВІ

hrypЗа минулий тиждень лікарі поставили діагноз “ГРЗ” понад 2 тис. мешканцям  області. Взимку очікують спалах грипу, а поки епідсезон не почався.

Шістдесят відсотків хворих на ГРВІ в області – діти, половина з них школярі. За останній тиждень госпіталізували 128 людей.   Проте, лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Світлана Маціпура розповіла “ТТБ”, що  причин для хвилювання немає.

“Захворюваність утримується на рівні сезону і відповідає порі року, не перевищуючи епідеміологічних порогів. Станом на 43-й тиждень року захворюваність становить 215 випадків на сто тисяч населення. До слова, діагнозів “грип” ще не було”, – пояснила пані Світлана.

Однак, медики передбачають, що взимку тернополяни все ж почнуть хворіти на грип. В аптечному об’єднанні області наголошують – Тернопільщина повністю забезпечена вакцинами від грипу.  Жителі Тернополя почали купувати вакцину і робити щеплення ще на початку жовтня. Щоб придбати вакцину, необхідно мати рецепт від лікаря і  сумку-холодильник, яку надає медзаклад. Потім із цією сумкою прийти у профілактичний кабінет, де й зроблять ін’єкцію.

Джерело: beztaby.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер