images/stories/logosait_new.jpg

 

Взявся щось робити, то роби це добре або не роби взагалі

13Дисципліна, знання законів та вміння спілкуватися з людьми — основні вимоги, які ставить перед особовим складом новий начальник патрульної поліції міста Тернопіль Михайло Білецький. Це необхідно, каже він, щоб зберегти та укріпити довіру населення до людей у формі.

Михайло Білецький народився в родині військовослужбовців на Забайкаллі тому у дитинстві доводилося часто переїжджати. Мешкали в Угорщині, Бердичеві, а згодом батьки зупинилися на своїй Батьківщині — у Луцьку. Там Михайло закінчив школу та університет. Отримав диплом Луцького національного технічного університету. Друга його освіта — юридична.

— Життя промчалося швидко приблизно до 2014 року, — розповідає Михайло Білецький. — В Україні розпочався Євромайдан, Революція гідності. Саме тоді ми з братом вирішили піти воювати в зону АТО у складі добровольчого батальйону «Світязь». За плечима у нас залишився Ілловайськ, Вуглегірськ, Дебальцево.

Реформа у правоохоронних органах стала ще одним поштовхом для Михайла Білецького. Він вирішив долучитися до змін. Пройшов відбір до Патрульної поліції, а згодом і сам почав їздити містами України та налаштовувати роботу у новостворених управліннях поліції. Далі доля закинула луччанина на посаду командира роти в Києві, потім працював заступником начальника управління патрульної поліції Харкова, а після цього очолив патрульну поліцію Одеси. Звідти перевели уже до Тернополя.

— Одеса та Тернопіль міста, які не порівнюються. Почавши працювати тут я іноді жартома кажу, що після Одеси я потрапив на курорт. За тиждень в Одесі набагато більше резонансів та різного характеру правопорушень, ніж в Тернополі за місяць за два. Це позитивно.

Михайло Білецький зізнається, що в Одесі було важко, бо місто велике, національностей багато і велика частина з них суттєво впливала на злочинність в місті та області. У Тернополі, каже головний патрульний обласного центру, все інакше і люди тут набагато ввічливіші, добріші та людяніші. Відрізняється й кількість підпорядкованого особового складу.

— В Харкові в моєму підпорядкуванні перебувало 1300 чоловік, в Одесі — 1116, а в Тернополі 303. Але в плані розвитку тут є проекти, і ми будемо все більше набирати людей, поширювати свою діяльність в межах області. Є ті, хто відсіявся, є ті, хто залишилися і найшли себе в поліції. Вони стали більш компетентними, вони стали краще розуміти вулицю, на якій працюють.

Так, зараз менше особового складу, але вони більше віддаються роботі. Важко, але в грудні в нас випускається перший набір і ми себе більш менш укомплектуємо.

Михайло Білецький каже, що проблема з кандидатами була з самого початку, але зараз її практично нема. Наразі триває 4-й набір в патрульну поліцію Тернополя і на 25 вакантних посад документи подало 245 бажаючих. А от вимоги до всіх однакові, переконує керівник управління. Патрульні поліцейські — це люди, які прийшли служити віддано своїй державі.

— Я вимагав і вимагатиму завжди бути дисциплінованими — не хамити, допомагати людям і виявляти та затримувати порушників. Сьогодні головна ціль — довіра громадян, щоб суспільство нас підтримувало, а ми будемо перед ним відкритим.
З перших днів на посаді Михайло Білецький налагодив тісну співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області.

— Є взаємодія і мені подобається те, як цей процес відбувається зараз. Є спільні відпрацювання, разом заступаємо на чергування по місту, по мікрорайонах Тернополя. Бачу, що хлопці з різних підрозділів спілкуються між собою і своїм досвідом діляться, передають його нам. Це дуже позитивно.

Михайло Білецький — батько двох дітей. Євгенії 2,5 рочки, а Миколі лише рік та шість місяців. Чоловік зізнається, що йому дуже пощастило з дружиною. Вона — справжня дружина офіцера — завжди і в усьому його підтримує та допомагає.
— Коли я вирішив їхати в АТО, дружина була на шостому місяці вагітності. Вона моє бажання підтримала, жодних скандалів та докорів з цього приводу я не чув. Всі відрядження мої вона переносила мужньо, коли до мене приїжджала, коли я додому їздив. Зараз я перевіз родину до Тернополя.

Вільного часу обмаль, тому кожну хвилину, яка випадає, Михайло проводить у колі родини, з дітьми. Про улюблене хоббі, яке було до роботи у органах внутрішніх справ, а це риболовля, довелося наразі забути.

Життєве кредо керівника патрульної поліції Тернополя — якщо взявся щось робити, то роби це добре або не роби взагалі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер