images/stories/logosait_new.jpg

 

Працівники поліції закликають громадян бути уважними на дорогах

TumanЗа даними синоптиків до кінця тижня по території Тернопільської області та місту вночі та вранці очікується місцями туман.

У тумані краще всього використовувати спеціальні протитуманні фари з низьким і широким пучком світла, але якщо авто ними не обладнане, то непогано включити задню протитуманку – вона допоможе краще позначити авто на дорозі. Часто виникає ситуація, коли фари не допомагають – видимість погана. Хороший спосіб – включити аварійку: миготливі оранжеві вогні видно дуже добре, навіть якщо туман дуже густий!

Тримайте дистанцію. Їдьте на безпечній відстані від автомобіля, що рухається попереду. Задні ліхтарі такого під час туману можуть створити оманливе відчуття безпеки. Тому що далі, то краще.

Найголовніша небезпека на дорозі в цей період – пішоходи, які, виходячи вночі на зебру в темному одязі, не завжди розуміють, що їх важко помітити. Тому пішоходам в умовах обмеженої видимості перед тим, як вийти на дорогу, у тому числі і на пішохідний перехід, необхідно переконатися в тому, що вони не створять небезпеки для руху – вихід на дорогу не змусить водія екстрено приймати міри по запобіганню наїзду.

Поліцейські просять усіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними під час руху, водіїв – обирати помірну швидкість та не порушувати правил руху.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер