images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі спалах захворювання на кір: уже захворіло 18 осіб

Від початку жовтня до 8 листопада у Тернополі зафіксовано 18 випадків захворювання на кір серед дітей. Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, профілактичні попереджувальні заходи у місті продовжені до 28 листопада.

Зі слів заступника директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимира Кучми, ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей. Загальна кількість дітей, які вакциновані проти кору, на сьогодні складає 84 %. Проте, щоб зупинити епідемію, потрібно, щоб цей показник сягав щонайменше 95%.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. Всіх інших, включаючи дорослих, медики закликають терміново зробити вакцинацію та не наражати на небезпеку себе та інших.

Нагадаємо, для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер