images/stories/logosait_new.jpg

 

Новий поїзд Тернопіль – Київ: плюси і мінуси

Відтепер добратися з Тернополя до Києва і навпаки буде легше. «Укрзалізниця» ввела додатковий потяг № 747 Київ – Тернопіль. Із столиці він вирушатиме о 17:24 і прибуватиме до Тернополя о 23:25. Час відправлення із Тернополя – 4:06, прибуття до Києва – 09:58.

4 листопада сидячий двоповерховий електропотяг Škoda типу Інтерсіті вирушив у перший рейс. За три дні пасажири, які встигли скористатися транспортом, встигли поділитися враженнями у соцмережах. Із недоліків відзначають близькість сидінь одне до одного (впираються коліна), відсутність wi-fi, сильні коливання на другому поверсі (квитки С2). Ті, хто придивляється до нового рейсу, пишуть про незручний час відправлення з Тернополя (4-та година ранку), вищу порівняно з плацкартом ціну (196 грн. – вартість квитка 2 кл., 118 грн. – ціна квитка у плацкартний вагон, 191 грн. – у купейний), невеликий виграш у часі (всього на годину менше, ніж їде звичайний поїзд). До «мінусів» відносять і часті зупинки потяга – він зупинятиметься у Козятині, Калинівці, Гнівані, Деражні, Волочиську та в обласних центрах – Вінниці та Хмельницькому.

Та будь-яке нововведення має плюси, тому редакція «Бізнес-область» аналізує і їх:

1. Новий електропоїзд – це додаткових 636 пасажирських місць щодня, крім понеділка.
Адже добратися до Києва поїздом можна лише за умови замовлення квитків за кілька тижнів заздалегідь, за тиждень можна купити лише квитки на верхніх полицях або бокові місця.
2. Ціни на квитки нижчі, ніж на поїзд типу Інтерсіті «Київ-Пшемисль». Для порівняння квиток 1-го класу на Перемишлянський поїзд коштує 385 гривень, на Тернопільський – 234 грн.
3. Зручний час відправлення із Києва (17:24). Поїзд «Київ-Рахів» вирушає о 14:46, що не дуже вигідно для тих, хто приїхав до столиці у справах, а на «Київ-Трускавець» (20:12) квитки дістати неможливо.
4. Час прибуття до Києва теж зручний (09:58), зазвичай, від 6-ї години ранку приїжджим доводиться вбивати час до відкриття того чи іншого закладу.
5. Є кейтерінг від WOG CAFÉ.

Загалом, тернополяни втішені новацією. Позитивних відгуків значно більше, ніж буркотливих. Величезний плюс потяга № 747 Київ – Тернопіль у тому, що він просто є, адже це значно розвантажує київський напрямок, на який попит не спаде ніколи.

Джерело: biznesoblast.com

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер