images/stories/logosait_new.jpg

 

У Зімбабве військові захопили держтелебачення - ЗМІ

У Зімбабве військові захопили держтелебачення - ЗМІ
Військовий в Зімбабве

З військових частин в бік столиці країни Хараре висунулася бронетехніка.

Військовослужбовці армії Зімбабве взяли під контроль будівлю державної телерадіокомпанії ZBC в столиці країни Хараре, повідомляє радіостанція Nehanda.

Стверджується, що військові перевіряють тих, хто входить і виходить з будівлі. Кілька працівників ZBC були побиті військовими.

Також повідомляється, що випуск новин, який повинен був бути показаний на ZBC, замінили музичною заставкою.

Раніше влада Зімбабве посилила військову охорону головних урядових об'єктів в Хараре. Військові встановлюють блокпости на головних транспортних магістралях міста. Посилена охорона виставлена ​​й біля президентського палацу.

Також з'явилася інформація, що з військових частин в бік Хараре висунулася бронетехніка.

На початку листопада президент Зімбабве 93-річний Роберт Мугабе звільнив свого заступника Еммерсона Мнангагва, який вважався ймовірним наступником глави держави і користувався підтримкою військових.

Як повідомляв Кореспондент.net, у червні Роберт Мугабе вирішив висунути свою кандидатуру на посаду президента на виборах, які відбудуться в 2018 році.

Мугабе народився 21 лютого 1924 року. У 1980 році після проголошення незалежності Зімбабве він вступив на посаду прем'єр-міністра країни.

У 1987 році він змінив політичну систему країни і став президентом, після чого переобирався і продовжує залишатися на цій посаді.

За матеріалами: РИА Новости
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер