images/stories/logosait_new.jpg

 

Порошенко: Утримуємо позиції космічної держави

Порошенко: Утримуємо позиції космічної держави
Фото: Петрo Порошенко / Facebook
Президент України Петро Порошенко

У цей день 20 років тому відбулася історична подія для незалежної України.

Україна протягом багатьох років успішно підтверджує свої позиції космічної держави. Про це заявив президент Петро Порошенко.
"20 років тому в цей день відбулася історична подія для незалежної України - Леонід Каденюк на борту американського космічного корабля Колумбія здійснив політ у космос. З того часу Україна успішно підтверджує свої позиції космічної держави", - написав президент на своїй сторінці у Facebook.
Глава держави додав, що ракетоносії українського виробництва виводять на навколоземну орбіту космічні апарати і супутники з різних країн по всьому світу, а Україна є активним учасником міжнародних космічних програм.
Також Порошенко опублікував відеоролик під назвою "Україна - космічна держава", в якому говориться, що Україна входить в першу десятку космічних країн світу.
Як повідомляв Корреспондент.net, 12 листопада в США успішно запустили ракету-носій середнього класу Antares-230, яка була побудована за участю українських фахівців. Українці брали участь у підготовці та проведенні пуску, який став сьомим в історії проекту та другим після модернізації ракети-носія.
Нагадаємо, в листопаді 2017 року планується здійснити пуски трьох ракет-носіїв, створених за участю України.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер