images/stories/logosait_new.jpg

 

Прокуратура Криму ініціює суд по анексії

Прокуратура Криму ініціює суд по анексії
Фото: Википедия
Мамедов розповів про Нюрнберзький процес для кримських окупантів

Мамедов хоче організувати суд за прикладом Нюрнберзького процесу.

Прокуратура Автономної Республіки Крим працює над доказовою базою з метою передати справу до Міжнародного кримінального суду у зв'язку з анексією півострова. Про це заявив прокурор АРК Гюндуз Мамедов, повідомляє в понеділок, 20 листопада, прес-служба прокуратури.
Зокрема, він дав завдання своїм підлеглим сформувати доказову базу для розгляду фактів, пов'язаних з військовими злочинами, а саме - злочинами проти людяності, геноциду, що здійснюються окупантами на території півострова, у Міжнародному кримінальному суді.
"Наша мета: ініціювати міжнародний судовий процес проти окупаційної влади за прикладом Нюрнберзького процесу. До відповідальності мають бути притягнуті не тільки виконавці, а й ті, хто віддавав злочинні накази", - констатує прокурор.
Він зазначає, що спільно з неурядовими правозахисними громадськими організаціями підготовлене перше інформаційне повідомлення, яке направлять до Міжнародного кримінального суду. На завершальній стадії ще одне.
"Тобто можу відверто запевнити, що ми впевнено крокуємо до початку розслідування в Гаазі злочинів, скоєних у Криму, і сподіваюся на міжнародний судовий процес, подібний Нюрнберзькому процесу", - сказав Мамедов.
Як повідомлялося, третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив оновлену резолюцію з прав людини в Криму. На думку глави Меджлісу кримсько-татарського народу Рефата Чубарова, нова резолюція дозволить посилити міжнародний тиск на Росію.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер