images/stories/logosait_new.jpg

 

У справах Майдану повідомили підозри 380 особам

У справах Майдану повідомили підозри 380 особам
Фото: Страна
Луценко прокоментував справи Майдану

Луценко розповів, що слідство істотно просунулося в розслідуванні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає цей рік найрезультативнішим з розслідування справ, що стосуються Майдану. Про це генпрокурор заявив у понеділок, 20 листопада, під час брифінгу, передає 112 Україна.
"Думаю, цей рік був найрезультативніший з усіх років розслідування. Перш за все завдяки діям усіх правоохоронних органів: на сьогодні 380 осіб отримали підозри у фізичних діях, у тому числі вбивствах, щодо мирних учасників протестів. З них по 270 особам справи знаходяться в суді, щодо 49 з них уже є вироки", - зазначив генпрокурор.
За його словами, завдяки активізації роботи прокуратури завершене слідство щодо встановлення тих, хто дав наказ стріляти в мирних демонстрантів.
"Ця справа також передана до Печерського суду, і, сподіваюся, до кінця цього року, може трохи пізніше, ми отримаємо рішення суду щодо можливості заочного досудового слідства, а потім і початку нового процесу над Януковичем, Захарченком, Якименком, Тоцьким, які, за нашими підозрами, дали злочинний наказ стріляти в мирних людей", - зазначив Луценко.
Нагадаємо, Комунарський районний суд Запоріжжя ухвалив рішення у зв'язку із закінченням строків давності звільнити від кримінальної відповідальності колишнього заступника керівника районного відділу МВС Ігоря Мурашка, обвинуваченого у справі про затримання майданівців у 2014 році.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер