images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі вночі та зранку здійснювали посипання вулиць

ojeled-31Минулої ночі вперше помітно прихопив морозець. Відтак спецтехніка виїхала на вулиці міста, щоб здійснити посипання вулиць. Нагадаємо, що  підприємство “Міськшляхрембуд” обслуговує  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф».  Прибудинкові території прибирають працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств. Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоутсрою та екології ТМР Олег Соколовський, техніка “Міськшляхрембуду” виїхала на свої ділянки о третій ночі, а “Авакс Проф” – о шостій годині ранку.

– У відповідності до “Дорожньої карти” встановлені цілодобові чергування, у відповідності до яких працівники підрядних організацій через кожних дві години здійснюють виїзд на вулиці і приймають рішення спіьно із відділом технічного нагляду щодо доцільності здійснення посипання вулиць чи здійснення інших робіт. Напередодні в управлінні двічі були проведені наради з виконавцями робіт, під час яких було обговорено питання стосовно виконання робіт із забезпечення якісного утримання шляхово-мостового господарства міста в осінньо – зимовий період 2017 року. Зокрема, роботи відповідно до затвердженої Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в осінньо – зимовий період. У карті передбачено вісім маршрутів прибирання міста, чітко розписано відповідальні структури за прибирання тротуарів, доріг, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, тощо, – розповідає Олег Соколовський.

Оскільки мінусова температура, а відповідно й слизькість спостерігається впродовж буквально декількох годин зранку, посипання вулиць впродовж дня не здійснюватиметься. Також при плюсовій температурі не здійснюється посипання до настання мінусової, адже тоді пісок вкривається кіркою, відтак роботи є неефективними.

Головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча нагадує водіям, що водії повинні дбати про безпеку руху у таких погодних умовах, в межах міста не перевищувати швидкість. Також властивості літньої гуми різко втрачаються вже при температурі нижче +5 градусів Цельсія.  Тому необхідно тим, хто ще не перейшов на зимову резину, зробити це.

Тернопіль житлово-комунальний

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер