images/stories/logosait_new.jpg

 

Польща п'ять років закуповуватиме скраплений газ зі США

Польща п ять років закуповуватиме скраплений газ зі США
Фото: Федеральное агентство новостей
Польща підписала угоду на скраплений газ зі США

Газ до Польщі буде транспортуватися з американського LNG-терміналу Sabine Pass.

Польська нафтогазова компанія PGNiG підписала п'ятирічну угоду з міжнародною компанією Сentrica про постачання в LNG-термінал у Свиноуйсьці на узбережжі Балтійського моря скрапленого газу зі США. Про це під час відеоконференції Варшава-Вашингтон зі США в середу, 22 листопада, заявив голова правління PGNiG Петро Возняк, передає Укрінформ.

За його словами, це перша угода PGNiG, підписана в рамках формування портфеля середньострокових угод на поставку скрапленого газу.

"Більшість з них забезпечать диверсифікацію постачання газу в Польщу і країни Центрально-Східної Європи з метою підвищення енергетичної безпеки в регіоні, де історично домінував російський газ", - наголосив Возняк.

Також він зазначив, що це може бути дуже цікавою інформацією для Росії, оскільки це перша середньострокова угода щодо поставки американського газу в Північну Європу.

Газ до Польщі буде транспортуватися з американського LNG-терміналу Sabine Pass в штаті Луїзіана. Угода почне діяти в 2018 році. Вона передбачає, що за цей час до Польщі доставлять близько дев'яти партій скрапленого газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща хоче відмовитися від газу з Росії після завершення довгострокового контракту в 2022 році.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер