images/stories/logosait_new.jpg

 

Нове про новації в роботі системи моніторингу ризиків та блокування накладних

У Тернопільській ОДПІ розповіли, що зміниться в роботі системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМ КОР) у зв'язку з нещодавніми змінами, внесеними до КОР, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Так, з 17 листопада 2017 року набули чинності зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (наказ Мінфіну від 09.11.2017 р. №926).

Відповідно до змін запроваджується автоматичне прийняття таблиці платника для підприємств із податковим навантаженням більше 2% та градація рівня ризикового товару залежно від податкового навантаження.

Під градацією рівня ризикового товару мається на увазі, що залежно від податкового навантаження платники мають відповідний відсотковий рівень ризикового товару. Тобто, при збільшенні значення податкового навантаження рівень ризикового товару також збільшується.

Наприклад, якщо у платника податку значення податкового навантаження становить 0,03, то його допустимий відсотковий рівень ризикового товару повинен бути не більше 75%, для платника податків з податковим навантаження 0,01 такий допустимий рівень становить не більше 40%. У разі перевищення відсоткового рівня ризикового товару податкова накладна потрапляє в зону ризику, і як результат – реєстрація якої може бути зупинена відповідно до вимог пункту 201.16 ПКУ.

Наказом також передбачено зупинку реєстрації розрахунків коригування на зміну вартості товарів більше ніж у два рази та/або зміну номенклатури товарів/послуг.

Такі зміни значно зменшать кількість зупинених податкових накладних сумлінним платникам податків та унеможливлять реєстрацію схемного кредиту за рахунок маніпуляції з товарами.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер