images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянка потерпіла від рук кишенькарів

krajaКишенькові крадіжки – один із найпоширеніших видів злочинів. Всі потерпілі через свою недбалість потерпають від рук пройдисвітів. Краяни, самі того не розуміючи демонструють халатне ставлення до збереження особистих речей та матеріальних цінностей.

Так, 23 листопада, на лінію «102» надійшло звернення від жительки обласного центру. Краянка повідомила, що під час проїзду в маршрутному таксі у неї викрали гаманець,який вона знаходився у відчиненій сумці. Як наслідок заявниця втратила готівки на загальну суму 2900 гривень.

За даним фактам відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Аби не потрапити на гачок зловмисників правоохоронці радять дотримуватись елементарних правил безпеки. Перш за все, будьте уважними та в місцях масового скупчення людей, оскільки саме там найбільше трапляється злочинів.

Не носіть цінності у сумках, пакетах, ранцях на видному місці, а також кишенях брюк (особливо задніх). Сумку в транспорті краще тримати перед собою в руках, або перекинути її через плече, затиснувши ліктем.

Пам’ятайте:

– для зберігання грошей чи мобільних використовуйте внутрішні кишені із застібкою. Зверніть увагу на те, щоб ваші портмоне чи гаманець не виглядали з-під одягу;

– спостерігайте за тим, аби ваша жіноча сумка була завжди закритою, а в людних місцях намагайтеся притискати її до себе спереду;

– якщо ви відчули, як хтось нишпорить у вашій кишені, сміливо хапайте його за руку і кричіть, що впіймали злодія. Як правило, у таких випадках останній намагається викинути ваші речі на підлогу і зникнути;

– і взагалі, якщо хтось штовхнув вас у громадському транспорті чи у натовпі – не дивіться йому в обличчя, гляньте, що він тримає у руках. Можливо, це ваша річ.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькових крадіїв, негайно повідомте про це до поліції. Вчасне повідомлення про злочин допоможе оперативно викрити і затримати зловмисників.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер