images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи можна дитині з нежитю ходити в дитячий садок?

3931_one_maxУ сезон застуд та вірусів перед батьками часто постає питання: якщо в дитини легке нездужання без температури, треба її залишати вдома на кілька днів чи можна спокійно відвести в дитячий садок або школу? Ми проконсультувалися з педіатром і дізналися, коли і чому краще не відпускати дітей з дому.

Є помилкова думка: діти, які не ходять у дитячий садок, частіше хворіють у школі, і дитячий садок потрібен для того, щоб перехворіти усім можливим у ранньому дитинстві. Але це неможливо, адже відомо близько 200 різновидів респіраторних інфекцій — і за чотири-п’ять років дитина не хворітиме стільки разів. Крім того, до більшості збудників імунітет формується лише на короткий час і зникає через два-три роки.

Насправді, чим раніше дитина починає ходити в дитячий садок, тим більша ймовірність частіше хворіти.  Це пов’язано з тим, що механізми імунної реакції дитини молодшого віку ще не дозріли. Але це не привід відмовлятися від відвідувань дитячого садка. Потрібно лише дотримуватися певних правил.

Найважливіше в дитячому колективі — це здорова епідеміологічна обстановка. Тому усі діти, котрі приходять у дитячий садок, повинні бути здоровими. Є правила, які зобов’язують медичних працівників дитячих закладів щодня оглядати усіх дітей і вимірювати їм температуру. На жаль, на практиці цього майже ніколи не відбувається. А отже, відповідальність лягає на плечі батьків. Якщо дитина щойно захворіла, то можна і не помітити у неї перших ознак хвороби, при цьому максимальне поширення вірусу відбувається саме в перші дні.

Дотримуючись простих правил та знаючи, на що треба звернути увагу, ви зможете убезпечити своїх дітей та їхніх друзів. Якщо ваша дитина напередодні вередувала, швидко втомилася та рано лягла спати, якщо нарікає на біль у горлі чи вусі, якщо з’явився нежить або ж невисока температура, то краще залишити дитину вдома і простежити за її самопочуттям, попри те, що зранку вона може здаватися здоровою. Адже цілком ймовірно, що це були перші симптоми хвороби. Таким чином, ви створите дитині максимально комфортні умови, а також не дасте інфекції розповсюдитися в дитячому колективі, тобто інші діти не захворіють.

Важливо також пам’ятати про необхідність повного одужання дитини перед її поверненням у дитячий колектив. Це означає, що потрібно провести вдома на два-три дні довше. Якщо малюк ще не повністю одужав, є більша ймовірність отримати ускладнення і підхопити нові інфекції. Для того щоб цього не сталося, обов’язково консультуйтесь із лікарем при кожному випадку ГРВІ.

Джерело: www.the-village.com.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер