images/stories/logosait_new.jpg

 

Патрульним Тернополя розповіли як придбати власне житло

PM345image004Державні програми доступного житла та молодіжного кредитування працюють у Тернополі. Про їх умови та переваги розповіли працівникам патрульної поліції, оскільки серед них багато молодих людей з районів та сусідніх областей. Патрульні винаймають житло, сплачують шалені суми за нього, хоча ці гроші можна вкладати у власне помешкання.

- Основним критерієм при наборі до патрульної поліції був вік до 35 років, тому основна маса людей можуть підпасти під дію даної програми, – зазначає заступник начальника управління патрульної поліції м. Тернопіль Олег Сороковий – Дуже багато молодих сімей поліцейських потребують житло. Тому ця програма є цікавою, а умови сприятливі.

- На сьогодні працює три державних програми: пільговий державний кредит для молодих сімей та одиноких громадян. Він дається під 3% річних, є пільги по дітях, є кредитування за рахунок власних коштів Фонду під 14% в гривнях на термін до 30 років, – розповідає директор Тернопільського регіонального управління Держмолодьжитло Андрій Козак.

Ще одна програма стартувала наприкінці листопада. Це – “Доступне житло”. Вона передбачає надання державної підтримки у розмірі 30 відсотків вартості житла нормативної площі, а для пільгових категорій – учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб – 50% вартості житла.

- Кожна програма має свої плюси та мінуси. Тут важко сказати. Кожен має вибирати та рахувати сам, бо є питання з місцем реєстрації, з квартирними обліками. Не можна сказати, що є щось одне надзвичайно добре, а інше погане. Всі програми мають право на існування.

Щоб стати учасником даної програми потрібно принести копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про одруження та народження дітей, довідки про доходи за останніх 6 місяців, довідку про перебування на квартирному обліку та у програмі доступного житла, витяг з реєстру речових прав на майно про відсутність власного житла або якщо житло менше, ніж 13,65 квадратних метрів житлової площі на кожного члена сім’ї.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер