images/stories/logosait_new.jpg

 

Не зачинене вікно – “джекпот” для автозлодіїв

police2Незважаючи на застереження правоохоронців жителі Тернопільщини продовжують ними зухвало нехтувати. Через свої необдумані дії, краяни втрачають майно та отримують пошкоджений транспортний засіб.

Від рук зловмисників потерпів і житель обласного центру. Молодик 1998 року народження припаркував авто в дворі багатоповерхівки. Тернополянин не задумуючись про наслідки, залишив відчинене вікно, а вранці виявив відсутність автомагнітоли марки «Pionеer». Спричинені збитки тернополянин оцінив в круглу суму.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Поліцейські наголошують краянам про заходи безпеки завдяки яким можна вберегти е майно. Необхідно пам’ятати про них та дотримуватись, адже саме через дії чи бездіяльність громадяни потерпають від рук невідомих.

Як правило, у більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика, які потерпілі залишають в салонах транспортних засобів на видному місці.

Аби не стати черговою жертвою автозлодіїв, найкраще подбати про схоронність майна, бути уважним та контролювати свої вчинки, адже злочинові краще запобігати.

Правоохоронці звертаються до власників автівок, аби ті перш за все паркували транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановлені камери відеоспостереження.

Не забувайте, що все цінне необхідно забирати з собою, адже зловмисники шукають швидкої наживи. Вони оглядають вміст авто, щодо наявності майна, яке в подальшому можуть без проблем реалізувати.

Як «бонус» до викраденого майна ви отримаєте пошкоджене авто. Як показує статистика крадіїв потрапляють до середини розбивши скло або пошкодивши замок дверей, тим самим спричиняючи більший збиток, ніж вартість викраденого майна.

У випадку крадіжки потрібно якнайшвидше зателефонувати в поліцію. Постарайтеся не чіпати свій автомобіль і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб зберегти залишені злодієм сліди.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер