images/stories/logosait_new.jpg

 

Сирійська армія почала наступ у провінції Ідліб

Сирійська армія почала наступ у провінції Ідліб
Руїни в Рацці

Наступ іде з підтримкою російської авіації.

Сирійська урядова армія за підтримки російської авіації активізувала військову кампанію проти повстанців у провінціях Хама і Ідліб. Про це повідомляє Reuters із посиланням на повстанців і спостерігачів у понеділок, 11 грудня.

За останні 48 годин у північно-східних районах Хами і південній частині провінції Ідліб відбулися десятки авіаударів, які, як вважається, завдали російські літаки.
Сирійська армія заявила про захоплення декількох сіл і витіснення повстанців у райони, близькі до адміністративних кордонів провінції Ідліб.
Сирійська армія втратила стратегічно розташовану провінцію Ідліб, коли столицю провінції в 2015 році зайняли повстанські групи. З тих пір вона стала єдиною провінцією, яка повністю знаходиться під контролем опозиції.
Перша мета сирійської армії полягала в тому, щоб відновити контроль над стратегічним військовим аеропортом "Абу-аль-Дхура", одним із найбільших аеропортів на півночі країни.
Ідліб був притулком для десятків тисяч повстанців і цивільних осіб, які були змушені покинути свої будинки в інших частинах західної Сирії під час конфлікту.
Нагадаємо, в Пентагоні вважають, що звільнення від бойовиків ІД більшої частини територій в Іраку і Сирії є заслугою коаліції, а не Росії.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер