images/stories/logosait_new.jpg

 

У РФ естонський бізнесмен отримав 12 років в'язниці за "шпигунство"

У РФ естонський бізнесмен отримав 12 років в язниці за  шпигунство
Фото: Postimees.ee
Райво Сусі

Справа Райво Сусі має гриф "цілком таємно".

У Москві міський суд засудив до 12 років колонії суворого режиму естонського підприємця Райво Сусі за "шпигунство". Про це в понеділок, 11 грудня, повідомляє Интерфакс.

"Визнати Сусі Райво винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - йдеться в оприлюдненому вироку.

Справа Сусі має гриф "цілком таємно" - процес тривав у закритому режимі.

Бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво на шляху з Таллінна в одну з республік Центральної Азії. Після цього він із санкції Лефортовського суду Москви був відправлений під арешт. За словами адвоката фігуранта Олексія Толпегіна, його підзахисному висунули звинувачення в шпигунстві у зв'язку з подіями, що відбувалися в 2004-2007 роках.

Свою провину Сусі категорично заперечує і вважає, що став заручником у відносинах Росії та Естонії.

Згідно з бізнес-регістром Естонії, Сусі є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які займаються постачанням літаків, а також Aerohooldus OU, що ремонтує повітряні машини.

За даними ЗМІ, його фірма OU Musket числиться в списку посередників військовими товарами міністерства закордонних справ. Вона є посередником в торгівлі зброєю, боєприпасами, системами управління вогнем, сухопутними, водними і повітряними засобами пересування, засобами бронезахисту.

Його клієнтами були мільйонери з авіаклубів РФ, Англії, США і Західної Європи. Згідно з публікаціями, з 1994 року Сусі "перекинув на Захід цілу ескадрилью навчальних винищувачів, якої вистачило б для оснащення всіх ВПС Естонії".

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше в Естонії заявили про затримання агента ФСБ. Громадянин Росії підозрюється в підготовці кіберзлочинів проти держустанов країни.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер