images/stories/logosait_new.jpg

 

Порошенко розповів, як зона відчуження стає корисною

Порошенко розповів, як зона відчуження стає корисною
Фото: president.gov.ua
Президент вшанував пам'ять за померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Біля ЧАЕС доробляють комплекс з прийому і переробки радіоактивних відходів.

У зоні відчуження на Чорнобильській АЕС тривають роботи з підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу з прийому і переробки твердих радіоактивних відходів, накопичених за час існування станції. Про це президент Петро Порошенко заявив у своєму зверненні у зв'язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, розміщеному на офіційному сайті глави держави.
За його словами, українська сторона разом із зарубіжними партнерами працює над удосконаленням нового унікального об'єкту укриття на ЧАЕС.
"В екстремальних радіаційних умовах була здійснена реконструкція всіх наявних систем захисного контуру і контролю об'єкта, у тому числі систем вентиляції та пожежогасіння. Тривають роботи з підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу, призначеного для прийому і переробки твердих радіоактивних відходів, накопичених за час існування станції", - повідомив президент.
Порошенко подякував державам-донорам, міжнародним організаціям і всім небайдужим, які допомагали протягом останніх десятиліть і на цей час надають необхідну підтримку Україні в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
"Крок за кроком ми спільно реалізуємо декілька важливих проектів з безпеки і екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження в перспективну, корисну територію", - сказав президент.
У той же час, за його словами, держава має спрямувати зусилля на вирішення питань медичного і соціального забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.
"Переконаний, що запорукою вирішення проблем, пов'язаних із Чорнобилем, і в подальшому будуть міжнародна солідарність і злагоджена робота заради безпечного майбутнього прийдешніх поколінь", - додав Порошенко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Солар-Чорнобиль приступила до активної фази виконання будівельно-монтажних робіт з будівництва першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт/Пік на майданчику Чорнобильської АЕС.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер