images/stories/logosait_new.jpg

 

Олімпіада-2018: Більшість спортсменів з РФ погодилися з умовами МОК

Олімпіада-2018: Більшість спортсменів з РФ погодилися з умовами МОК
Спортсмени з РФ просять співвітчизників поважати їхній вибір

Спортсмени РФ згодні виступати без прапора і гімну Росії.

Більшість спортсменів Росії висловили бажання брати участь в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані, незважаючи на статус - під олімпійським прапором. Про це сказала голова комісії спортсменів Олімпійського комітету Росії Софія Велика, передає Интерфакс.

"Переговорили з усіма спортсменами з усіх зимових видів спорту. Більшість російських спортсменів хочуть брати участь в Олімпіаді, комісія спортсменів їх підтримала. Прошу поставитися російську громадськість з повагою і розумінням до рішення", - сказала Велика журналістам після засідання комісії в понеділок.

Раніше МОК усунув Росію від участі в зимовій Олімпіадів Пхенчхані. Російські спортсмени, які будуть допущені до змагань, зможуть виступити на Іграх під нейтральним прапором. МОК вважає доведеним, що в РФ на державному рівні створили і підтримували систему прийому допінгу.

Велика також повідомила, що комісія спортсменів ОКР має намір звернутися до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха і виконкому МОК з проханням переглянути рішення про допуск росіян до участі в Олімпіаді-2018 без російського прапора і гімну.

"У зверненні до Баха і МОК про довічну дискваліфікацію наших спортсменів ми просимо переглянути рішення комісії Освальда, оскільки деякі спортсмени вже були покарані і відбули дискваліфікацію і мають можливість брати участь в ОІ за всіма правилами регламенту МОК. У спортсменів з інших країн така можливість є" , - додала вона.

"Ми просимо МОК бути неупередженими при допуску до Олімпіади. Ми не хочемо, щоб склалася ситуація, коли на Ігри запросять тільки п'яті і шості номери збірної, а лідерів немає", - зазначила вона.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше в Росії запропонували країнам БРІКС(Бразилії, Індії, Китаю та ПАР), а також Білорусі, Казахстану і Киргизстану відмовитися від участі в Олімпіаді-2018 в Пхенчхані на знак солідарності.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер