images/stories/logosait_new.jpg

 

На Крим будуть віщати із двох веж

На Крим будуть віщати із двох веж
Фото: Центр журналістських розслідувань
У 2018 році планують збільшити висоту державної вежі в Чаплинці

Українське мовлення на територію Криму в 2018 році буде здійснюватися вже із двох веж - Чонгарської і Чаплинської.

Українське теле- і радіомовлення на територію окупованого Криму в 2018 році буде здійснюватися з Чонгарської і Чаплинської веж. Про це в суботу, 16 грудня, на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.
"У рамках проекту Стратегії, який розроблений Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, планується збільшити висоту державної вежі в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів (протягом першої половини 2018 роки), створити додатковий цифровий мультиплекс для організації потужного мовлення в напрямку Армянська і Красноперекопська перших 5 українських телеканалів, організувати аналогове мовлення в напрямку Криму двох українських телеканалів і 7 українських радіостанцій", - повідомив Костинський.
За його словами, сигнал із Чаплинської вежі буде охоплювати Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області і Красноперекопський район АР Крим.
"Таким чином, українське мовлення на територію Криму в 2018 році буде здійснюватися вже із двох веж - Чонгарської і Чаплинської", - сказав член Нацради.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території окупованого Криму в 2018 році з'являться ще як мінімум вісім цифрових українських телеканалів.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер