images/stories/logosait_new.jpg

 

Норвегія першою у світі відмовилася від FM-радіо

Норвегія першою у світі відмовилася від FM-радіо
Фото: cultofmac.com
Норвегія перейшла на цифрове радіо

Норвегія повністю замінила мережі FM-радіо на користь цифрового радіо.

Норвегія стала першою країною у світі, яка повністю замінила мережі FM-радіо на користь цифрового радіо. Про це в п'ятницю, 15 грудня, повідомила Європейська правда з посиланням на The Local.
Норвегія почала перехід на цифрове радіо в січні цього року. Зазначається, що 15 грудня найбільш північні регіони країни й архіпелаг Свальбард в Арктиці останніми були переведені на цифрове аудіомовлення (DAB).
Прихильники цифрового аудіомовлення кажуть, що воно пропонує кращу якість звуку і більше каналів, а коштує при цьому одну восьму від вартості FM-станцій.
Влада Норвегії також зазначає, що DAB пропонує більш широке охоплення, дозволяє слухачам стежити за програмами, які вони пропустили, і полегшує трансляції екстрених повідомлень під час кризи.
Однак, згідно з опитуваннями, багато громадян Норвегії незадоволені відмовою від FM-мовлення. Багато хто побоюється, що вони будуть позбавлені доступу до сигналів про надзвичайні ситуації, які передають на FM-радіостанціях, інші скаржаться на необхідність купувати дорогий адаптер для прийому цифрового радіо в машині, оскільки тільки 20% автомобілів оснащені приймачами DAB-сигналу.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що потужність цифрового телевізійного мовлення на територію Криму з Чонгарської вежі зросла більш ніж утричі.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер