images/stories/logosait_new.jpg

 

Телефонні шахраї ошукали краяну на чималу суму

512db5a-telefonНезважаючи на неодноразові застереження правоохоронців, жителі Тернопільщини продовжують втрачати власні заощадження. Громадяни не задумуючись про наслідки повідомляють незнайомцям персональні дані, завдяки яким пройдисвіти спустошують їх рахунки.

Черговою жертвою аферистів стала жителька Скалата. Жінка розповіла вже провірену шахрайську схему за допомогою якої потерпіла сама. До неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником фінансової установи.

Аферист увійшовши в довіру до заявниці, дізнався всю конфіденційну інформацію, за допомогою якої в подальшому спустошив електронний гаманець. Потерпіла виявила відсутність коштів коли на її засіб зв’язку прийшло сповіщення. За допомогою вона звернулась до Підволочиського відділу поліції.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські вкотре звертаються до мешканців Тернопілля, аби ті не забували про заходи безпеки. Адже саме потерпілі своїми діями допомагають пройдисвітам без труднощів спустошувати рахунки.

Пам’ятайте, що працівники банку ніколи, ні за яких обставин не телефонують власникам карткових рахунків з проханням повідомити ту чи іншу інформацію.

Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Розкрити такий вид злочинів, надзвичайно важко. Якщо ж зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте одразу телефонуйте на лінію «102».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер