images/stories/logosait_new.jpg

 

Що приніс «єдинникам» 2018 рік

Бюджетом – 2018 змінено розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З врахуванням цього, підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, у 2018 році будуть сплачувати єдиний податок у таких розмірах:

- «спрощенці» першої групи – 176,20 грн (10 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб);

- платники 2 групи, для яких органами місцевого самоврядування встановлено ставку 15 %, будуть сплачувати щомісячно –558,45 грн, а платники, які застосовують ставку 20 % - 744,6 грн.

Для платників єдиного податку третьої групи залишається ставка 3% від доходу (хто є зареєстрованим платником ПДВ)  та – 5%, для тих, що не зареєстровані платниками ПДВ.

Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування буде  становити 819,06 грн на місяць, незалежно від обраної групи чи системи оподаткування. Граничний термін сплати єдиного внеску для підприємців – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Одночасно, в Тернопільській ОДПІ повідомили, що реквізити рахунків для сплати єдиного податку станом на 1 січня 2018 року не змінено.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер