images/stories/logosait_new.jpg

 

Саакашвілі засуджений до трьох років в'язниці

Саакашвілі засуджений до трьох років в язниці
Саакашвілі заочно засуджений до трьох років в'язниці

У Грузії політика заочно засудили до трьох років тюремного ув'язнення.

У Грузії суд заочно засудив екс-президента країни Михайла Саакашвілі до трьох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями. Вирок суддя Тбіліського міськсуду Георгій Аревадзе оголосив у п'ятницю, 5 січня, пише Грузія Online.
"Суддя визнав Саакашвілі винним і засудив до позбавлення волі терміном на три роки", - йдеться в повідомленні.
Згідно зі слідством, Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) Дате Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Сандро Гиргвліані і потім вже в обхід Комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.
Саакашвілі назвав вирок грузинського суду щодо нього незаконним і таким, що суперечить всім міжнародним, національним нормам і здоровому глузду.
"Судити президента за використання права на помилування, яке ніяк не обмежене, говорить про повністю політичний характер цього процесу", - написав Саакашвілі.
За його словами, вирок показує синхронність дій Грузії та України і повну координацію між собою щодо нього.

Нагадаємо, раніше лідер парламентської більшості Грузії Арчіл Талаквадзе заявив, що справа колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі є внутрішньополітичним питанням України.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер