images/stories/logosait_new.jpg

 

Президент Південної Кореї готовий до переговорів з Кім Чен Ином

Президент Південної Кореї готовий до переговорів з Кім Чен Ином
Фото: gettyimages.com
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Зустріч може пройти в будь-який час, але за певних умов.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін за певних умов готовий до зустрічі з керівником Північної Кореї Кім Чен Ином. Про це він сказав на прес-конференції в середу, 10 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мун Чже Ін підтвердив, що готовий до зустрічі, але "це не повинно бути зустріччю просто задля зустрічі".

"Для проведення саміту необхідно створити відповідні умови і гарантувати певні результати зустрічі", - сказав президент Південної Кореї.

На думку південнокорейського лідера, вирішення проблеми відносин між Півднем і Північчю Кореї може бути полегшено за умови вирішення ядерної проблеми Північної Кореї.

"З іншого боку, поліпшення відносин між Півднем і Північчю може сприяти вирішенню північнокорейської ядерної проблеми", - заявив він.

Мун Чже Ін, проте, зазначив, що до вирішення мирним шляхом питання про денуклеаризацію КНДР Південна Корея продовжить разом зі світовим співтовариством зберігати режим санкцій, в тому числі і односторонні санкції проти Пхеньяна.

Нагадаємо, в пункті переговорів Пханмунджом в південній частині демілітаризованої зони у вівторок, 9 січня, відбулися переговори про можливості поліпшення відносинміж КНДР і Південною Кореєю.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер