images/stories/logosait_new.jpg

 

Компанія H&M вибачилася за рекламу після шквалу звинувачень у расизмі

Компанія H&M вибачилася за рекламу після шквалу звинувачень у расизмі
Фото: АР/H&M
Скандальна реклама компанії H&M

Шведська мережа з торгівлі одягом H&M вибачилася за рекламу із темношкірим хлопчиком, яка викликала хвилю критики в соцмережах.

Шведська мережа з торгівлі одягом H&M у вівторок, 9 січня, вибачилася за рекламу із темношкірим хлопчиком, вдягнутим у худі з написом "Найкрутіша мавпочка в джунглях". "Ми розуміємо, що багато людей обурені через це зображення", - написала компанія в Twitter. "Ми також шкодуємо щодо вибраної набивки", - додали в H&M, маючи на увазі напис на худі.

Компанія зазначила, що зазначену фотографію було видалено, а худі з цим написом - вилучено з продажу, повідомляє агентство dpa. Вона пообіцяла провести розслідування причин, чому з'явилося таке зображення, та не допустити подібних помилок у майбутньому.

Реклама викликала шквал критики на адресу компанії в соцмережах. Канадський музикант The Weeknd, який раніше знімався в рекламі H&M, заявив, що більше не буде співпрацювати з ретейлером "Вранці прокинувся і був шокований і обурений цим фото", - написав він в Twitter. Різко розкритикував рекламу і відомий баскетболіст Леброн Джеймс.

Моделями для інших худі було обрано білих дітей. Вони рекламували одяг з написами про тигра і жирафа.

Джерело: Українська служба DW

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер