images/stories/logosait_new.jpg

 

Польща назве нові кораблі на честь українських міст

Польща назве нові кораблі на честь українських міст
Прапори Польщі та України

Перший корабель називатиметься "Львів".

Польська державна судноплавна компанія планує надати замовленим на китайській верфі кораблям назви колишніх польських міст на території так званих "східних кресів". Про це повідомляє Radio Szczecin з посиланням на менеджера держкомпанії Польське морське пароплавство Павла Бжезицького.
Перший корабель, який компанія незабаром повинна отримати з китайської верфі, називатиметься "Львів". Корабель матиме місткість 39 000 тонн. Подальші замовлені кораблі отримають назви міст на колишніх польських територіях, зокрема, йдеться про назви міст Вільнюс і Тернопіль.
На думку Бжезицького, нові назви кораблів не будуть суперечливими в політичному плані.
"Мова йде про п'ять одиниць, першим буде "Львів". Це політично нейтральний крок, оскільки протягом багатьох років один із наших кораблів називався "Львівські Орлята". І це нікому не заподіяло шкоди, тому з назвою "Львів", можливо, також проблем не буде", - зазначив Бжезицький.
Відзначимо, новий польський міністр закордонних справ Яцек Чапутович сподівається на якнайшвидше врегулювання проблемних історичних питань у відносинах з Україною.
За матеріалами: Европейская правда
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер