images/stories/logosait_new.jpg

 

У Румунії пішов у відставку другий за півроку прем'єр

У Румунії пішов у відставку другий за півроку прем єр
Прем'єр-міністр Румунії Міхай Тудосе

Виконком правлячої в країні Соціал-демократичної партії проголосував за відгук політичної підтримки уряду під керівництвом Міхая Тудосе.

 

 

Прем'єр-міністр Румунії Міхай Тудосе оголосив про свою відставку, передає РИА Новости.

На офіційному сайті уряду країни повідомляється, що заява Тудосе буде передана на підпис президенту країни Клаусу Йоханнісу протягом вівторка, 16 січня.

Раніше увечері 15 січня виконком Соціал-демократичної партії на засіданні прийняв рішення про позбавлення прем'єра Румунії політичної підтримки. За відставку Тудосе проголосували 57 членів виконкому з 60. Сам прем’єр повідомив після цього журналістам, що "йде з піднятою головою".

Зазначається, що суперечка між лідером соціал-демократів Лівіу Драгня і прем'єром розгорілася на тлі скандалу навколо міністра внутрішніх справ Румунії Кармен Дан, відставки якої вимагав Тудос, а Драгнев, в свою чергу, виступив проти цього звільнення.
Нагадаємо, це друга за останній рік відставка прем'єра в Румунії. В середині 2017 року посаду голови уряду змушений був залишити Сорін Гріндяну, після того як румунський парламент проголосував за вотум недовіри його Кабміну.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер