images/stories/logosait_new.jpg

 

Данському винахіднику загрожує довічне ув'язнення за вбивство журналістки

Данському винахіднику загрожує довічне ув язнення за вбивство журналістки
Фото: АР
Петер Мадсен (архівне фото)

Представники прокуратури Данії вимагають довічного ув'язнення для данського винахідника Петера Мадсена за вбивство шведської журналістки Кім Волл.

Данський винахідник Петер Мадсен може провести за ґратами решту свого життя. У вівторок, 16 січня, прокуратура Данії звинуватила Мадсена у вбивстві шведської журналістки Кім Волл та сексуальній нарузі над її тілом. Данські прокурори наполягають на довічному ув'язненні як на покаранні для Мадсена, передає інформагенція dpa.

Винахідника звинувачують у тому, що він вчинив інкриміновані йому злочини на борту збудованого ним же підводного човна Nautilus. Проте своєї вини Мадсен не визнає, називаючи загибель журналістки нещасним випадком.

Нагадаємо, востаннє Волл бачили 10 серпня у Данії, коли вона сідала на підводний човен Nautilus разом із Мадсеном. Журналістка готувала репортаж про цю найбільшу в світі саморобну субмарину, яка, втім, того ж дня затонула. Мадсен, який врятувався, спочатку заявив, що перед цим висадив Волл на берег, а потім стверджував, що жінка загинула на борту судна через нещасний випадок - падіння їй на голову важкого люка.

Згодом поліція виявила тіло журналістки з відтятою головою та багатьма ножовими пораненнями. На відрізаній голові журналістки ознак пошкодження черепа не помічено. Згодом у затонулій субмарині було знайдено кров, одяг та спідню білизну вбитої журналістки.

Джерело: Українська служба DW

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер