images/stories/logosait_new.jpg

 

Терористи планували підірвати лондонський Біг-Бен - ЗМІ

Терористи планували підірвати лондонський Біг-Бен - ЗМІ
Фото: gettyimages.co.uk
Біг-Бен хотіли підірвати

У Великобританії прихильник ІДІЛ Умар Хак планував разом зі спільниками влаштувати низку одночасних терактів в декількох туристичних місцях Лондона.

 

 

Екстреміст Умар Хак, який був заарештований торік у Британії разом з трьома спільниками, планував влаштувати одночасні вибухи в декількох туристичних місцях Лондона. Про це він розповів на суді, пише The Independent.

"Прихильник ІДІЛ планував здійснити одночасні терористичні атаки у вежі Біг-Бен, торговому центрі Вестфілд, аеропорту Хітроу, в громадському транспорті і на інших об'єктах", - сказано в повідомленні.

За словами терориста, він був захоплений атакою у Вестмінстері в березні 2017-го і вирішив створити свій загін смерті.

Суду також стало відомо, що Хак пропагував ісламістські ідеї, коли працював в мусульманській школі в Лондоні. Він показував учням відео страт і закликав приєднатися до бойовиків. У класі діти розігрували за ролями участь в терористичних атаках.

Як повідомляв Кореспондент.net, 22 березня 2017 року Лондоні 52-річний уродженець Великобританії Халід Масуд на автомобілі скоїв наїзд на пішоходів на Вестмінстерському мосту, а потім з ножем напав на поліцейських біля будівлі парламенту.

Жертвами теракту стали п'ятеро осіб, включаючи нападника. Поранення отримали щонайменше 40 осіб.

Відповідальність взяло на себе терористичне угрупування Ісламська держава.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер