images/stories/logosait_new.jpg

 

Трамп: Посольство США не переїде в Єрусалим у 2018 році

Трамп: Посольство США не переїде в Єрусалим у 2018 році
Президент США Дональд Трамп

Американський лідер спростував слова прем'єр-міністра Ізраїлю про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима до кінця цього року.

Президент США Дональд Трамп заявив в інтерв'ю Reuters 17 січня, що посольство США не переїде в Єрусалим у 2018 році, як раніше припустив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Нагадаємо, нещодавно Нетаньяху заявив, що процес перенесення американського посольства в Єрусалим "пройде набагато швидше, ніж ви думаєте - протягом року".

"До кінця року? Ми обговорюємо різні сценарії... Ми на це не особливо сподіваємося. Ні", - зазначив американський лідер на відповідне запитання журналістів.

За словами Трампа, посольство в Єрусалимі "буде прекрасним, але не буде коштувати 1,2 мільярда доларів".

Таким чином президент натякнув на посольство США в Лондоні, яке було побудоване за Барака Обами, а затверджене за Джорджа Буша-молодшого. Побачивши фото посольства, будівництво якого коштувало більш ніж мільярд доларів, Трамп відмовився їхати в Лондон на церемонію його відкриття.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року Трамп заявив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і доручив Держдепу почати підготовку до переведення американського посольства з Тель-Авіва.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер