images/stories/logosait_new.jpg

 

Національний банк України може очилити Яків Смолій

smoliyПрезидент України вніс у парламент проект постанови щодо звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку і призначення на неї Якова Смолія.

Президент України Петро Порошенко пропонує українському парламенту призначити головою Національного банку Якова Смолія, який зараз виконує обов’язки його керівника. Відповідний проект постанови зареєстрований на сайті Верховної Ради у четвер, 18 січня.

Також Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови, якою пропонує звільнити чинну голову Національного банку Валерію Гонтареву із займаної посади. Нагадаємо, Валерія Гонтарева пішла у відпустку ще в травні минулого року.

Яків Смолій працював у Національному банку ще на початку 1990-років – був заступником начальника Тернопільського обласного управління. Після цього обіймав керівні посади в банку “Аваль” і в товаристві “Престиж-груп”.

З квітня 2014 року Смолій працював на посаді заступника голови Нацбанку, згодом став першим заступником. А з 11 травня 2017 року був призначений виконуючим обов’язки голови Нацбанку.

Джерело: www.dw.com

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер