images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи варто очікувати тернопільським вчителям збільшення зарплати на 25%, чи лише на 10? Пояснення Міносвіти

У четвер, 25 січня, Кабінет Міністрів оприлюднив текст постанови  “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників”.  Згідно із оприлюдненим документом, з 1 січня цього року передбачається підвищення заробітної плати певних категорій педагогічних працівників на 10%.

Отож серед освітян виникло обурення, адже прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно заявляв, що зарплати вчителів уже з січня зростуть в середньому на 25%.

Однак у Міністерстві освіти запевняють, що зростання зарплат відбудеться все ж таки на 25%, як і обіцяв глава уряду.

“— За рахунок зростання зарплати для всіх бюджетників на 10,1%, додаткового збільшення посадового окладу вчителів на 10% та підняття мінімального порогу надбавки за престижність до 5%, а максимального – до 30%, заплата вчителів з 1 січня 2018 року зросте в середньому на 25%”. – повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як зазначають у міністерстві, усі документи, що регламентують відповідне збільшення, вже набули чинності. Так, зростання посадових окладів для всіх бюджетників на 10,1% регламентовано Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Крім того, аби продовжити планове підвищення заробітної плати для вчителів, Уряд прийняв ще дві постанови.

Підвищення посадового окладу вчителів на 10% передбачено постановою КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11 січня 2018 року. Цим документом регламентується зростання окладу для вчителів шкіл, а також закладів вищої та професійної освіти, що викладають предмети згідно з Державними стандартами базової і повної загальної середньої освіти.

Постановою також передбачається, що за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 року буде розглянуто питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. посадових окладів (ставок заробітної плати) інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 %.

7058c03f6abe58bb2ffbe2acd276255942bde90c

Джерело: Доба

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер