images/stories/logosait_new.jpg

 

Звітність з плати за землю за новою формою

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що з 2018 року платники земельного податку подають звітність до податкової інспекції з новою формою.

Зміна до Податкової декларації з плати за землю внесені наказом Мінфіну від 23.01.2017 №9.

Зокрема, у новій формі декларації:

- змінено колонку 8 розрахунків суми земельного податку та орендної плати – розмежовано виміру (га/кв.м), які зазначаються у витягах про нормативно грошову оцінку земельних ділянок, що надаються Держгеокадастром;

- уточнено колонку 10 розрахунку суми земельного податку та орендної плати  - доповнено словами «одиниці площі», тобто, для розрахунку суми податкового зобов’язання застосовуються нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки, а не усієї земельної ділянки;

Інформація щодо категорій або цільового призначення земельної ділянки зазначаються відповідно до Класифікатора видів цільового призначення земель, затвердженого наказом Державного комітету України із зазначенням земельних ресурсів від 23.07.2010 року № 548.

Водночас, начальник відділу електронних сервісів та звітності Любов Воловоденко нагадує платникам, що відповідно до вимог статті 286 Податкового кодексу останнім днем подання звітності з плати за землю є 20 лютого 2018 року.

Відвідати тренінги та отримати практичну допомогу у заповненні звітності можна – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Також нагадуємо, що у січні розпочалась Кампанія декларування громадянами неоподатковуваних доходів. Дізнатись про особливості кампанії 2018 року можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер